Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваОфициалният представител на Министерството на външните работи

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваОфициалният представител на Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Захарова за думите на чешкото министерство на вътрешните работи за агенти в Русия: Мощно разкритие

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Фейсбук/Мария Захарова

Официалният представител на Министерството на външните работи Мария Захарова насочи няколко въпроса до Прага по отношение на изказването на първия вицепремиер и министър на вътрешните работи на Чешката република Ян Хамачек по отношение на незабавния експорт на чешки разузнавачи от Русия, оповестява РИА Новости.

Това, както означи чешкият чиновник, се случи малко преди Прага да упрекна Москва за образуване на детонациите на складовете за оръжие във Врбетица.
Захарова цитира Гамачек в своя Telegram канал.
" Мощно разобличаване. Тази тематика би трябвало да бъде разкрита, господа ", добави представителят на външното министерство.
Тя попита още какъв брой представители на чешките специфични служби са работили в Русия и какъв брой от тях са останали, без значение дали приказваме за постоянни чиновници или вербувани жители. Освен това Захарова попита дали са работили единствено за Прага или са изпълнявали задания от други страни или военни блокове. Тя също би желала да знае какви паспорти са употребявали тези хора за влизане в Русия.

Колата на съветското посолство покрай постройката на чешкото външно министерство в 
" Имали ли са по едно и също време съветско поданство? Какво значи думата " липсващ ": премахнат или просто изваден? Ако последният, тогава къде? Какви закононарушения са осъществени от тези хора, в случай че чешкото управление организира специфична интервенция за " изчезва "? - продължи дипломатът.

Тя означи, че с неспокойствие чака отговорите на заложените въпроси.
" Интересно е ", заключи Захарова.

Прага в средата на април упрекна Москва за присъединяване в детонация в склад за муниции във Врбетица през 2014 година Чехия изгони от страната 18 чиновници на съветското посолство. В отговор Москва разгласи 20 чиновници на чешката дипломатическа задача за личност нон грата и назова обвиняванията в случая неуместни, неоснователни и надути.
Чешкото външно министерство изиска от Русия да върне изгонените дипломати. След като не получи отговор, Прага още веднъж разгласи понижаване на състава на съветското посолство, като даде краен период до края на май.

Кремъл означи, че голословните обвинявания на Чехия против Русия са нанесли изключителна щета на връзките сред двете страни, и също по този начин уточни, че сходни обвинявания са част от огромна акция на Запада против Москва.
През май Русия утвърди листата с недружелюбните страни. Засега в него се появяват единствено две страни: Съединени американски щати и Чехия. Както изясни външният министър Сергей Лавров, описът може да бъде преразгледан в бъдеще, само че всички решения ще бъдат предшествани от изчерпателен разбор. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР